Japara Mega Rock 2020

Второто издание на Japara Mega Rock и последно за тази година. Все пак макар кофти вируса и прецаканите ангажименти, този се организира сравнително бързо и се състоя. Japara Mega Rock е малък фест в Плевен. Датата на събитието беше 10.10.2020. Бандите, които се качина на сцената бяха : Absolute (Pleven), Old School Rock Band (Sofia), Sheky (Sofia), Eridan (Sofia). Ronnie Romero (Rainbow vocalist)

Старта на събитието беше сравнително слабичък.

Absolute (Pleven)

Офицално Absolute трябваше да забият в 17:00, но излязоха 30тина минути по-късно. Доста силно тяхно излизане на сцената, но феновете основно стояха по инпровизираните маси и около скарата. Виждаха се усмивки и прегръдки от страна на приятели, които не са се виждали заради карантините.
Все пак Absolute се представиха доста над очакванията ми. Изпълниха доста тежки парчета, които грабнаха публиката. Много път има пред тях, тъй че се надявам да ги видим и след време.

Old School Rock Band

След тях на сцената се качиха Old School Rock Band. Както се подразбира от името им – пичовете изсвириха едни от най-яките парчета на Whitesnake, Dio и т.н. Вокалиста им грабна публиката за норматив и доста бързо се събра публика пред сцената. А като казах сцена- ако не знаех кои ще са бандите, щях да кажа, че Sabaton ще излязат малко по-късно. Военни чували, Варели с радиоактивни вещества, абе готин декор, но сцената не беше от големите.. то и феста си беше за семейства и приятели. Все пак беше готино да видим толкова много хора да се забавляват след кофти месеците. Та Old School Rock Band забиха яко. Публиката им се радваше.

Shaky band

След тях излезе и водещият на вечерта Shaky. Пича излезе с бандата си и направиха публиката да се разтанцува, да се усмихне. Shaky докато пееше песен на Whitesnake вкара 1 минута от песента Петко Войвода. Публиката онемя. След силното представяне на Shaky и неговата виртуозна банда, беше ред да пристъпим към силната част на вечерта.

Eridan

На сцената се качиха бандата Eridan. Както и предходните банди и те свириха един стил (класически и твърд рок от 80те). Направиха мега силното присъствие на сцената. Вече се беше стъмнило и само приятното осветление към сцената показваше какво изпускат хората, които не са там.

Ronnie Romero

На пук на студената октомврийска вечер след Eridan на сцената се качи и рок титана. Вокалиста на Lords of Black. Rainbow, Temple, The Ferrymen, Vandenberg. CoreLeoni, Intelligent Music Project и вероятно още други банди – Ronnie Romero. Все пак като ивент  на вечерта Ronnie Romero представляваше Rainbow. Tипично за Чилиеца е, че освен песните на Rainbow, той много добре се справя и с творчеството на Ronnie James Dio. Имаше някои от неговите най-големи хитове като Holy Diver, Rainbow In The Dark, We Rock. Определено Ronnie Romero сгря публиката с динозавърските хитове на най-големите банди от световната сцена.

Надяваме се 2021 да има издание на Japara Mega Rock. Стискаме палци организатора да направи още някой друг силен фест като този.

Направете запитване за вашето събитие на : 0877792434 или формата за контакти