Фото Будка?

Фото Будка? Здравейте! От 2011та година започнах да снимам по-упорито. От 2013та официално стартирах хобито си като работа. От 2017та година направих фото и видео екип, който мога да кажа, че клиентите ни през годините са го оценили по много фактори. От 2020та предлагаме заснемане с дрон. 10 години по-късно след официалното ми стартиране реших да дам още от себе си. От началото се чудих по какъв начин мога да надградя нещо, което е наистина добро. Мислих за втори фотограф, второ видео и т.н. Ненужни неща по един или друг начин, които биха оскъпили и драстично проектите ни. Все пак идеята ми беше да направи събитията ни още по-незабравими.

През 2023та имах идеята. Остана въпроса как би изглеждало това нещо и как можем да го интегрираме – ами намерихме начин! ТА : Новият ни проект е Фото Будка, която се казва Баси БуТката. Баааси якото! Та: Официално ви представяме нашата фото будка -Баси БуТката, която би се вписала почти навсякъде. Много готин дизайн, тъчскрийн и буквално дете може да се справи. Софтуерът е много лесен за използване. Точно с 1 клик Баси БуТката ви прави 4 снимки. Ако решите да ги принтирате – получавате снимка на хартия с размер 10х15 със студийно качество. Ако искате да я споделите на мейл или Facebook – става също за секунди.

Ако искате Баси Бутката да изглежда яко за вашето събитие и да го конкретизира – имаме идея и за това. Няма нужда от скъп брандинг. Достатъчно са малко рекламни материали да ни бъдат предоставени по дигитален път. Останалото е наша работа. Относно реквизити – може да бъдат предоставени. Предпочитаме обаче сами да си украсите мястото и да си вземете такива. Може да бъдат предоставени и виртуални. За ваше удобство винаги ще има на разположение асистент, който да се грижи за нормалното протичане на вашето събитие.

Фото Будка – Баси БуТката

Като за начало да разберем какво означава фото будка. Терминът фото будка в българия може да се срещне изписан по този начин “ФотоБудка, Фото Будка, Фото-Будка” и т.н. Какво означава Фото Будка? Като концепция това е от далечната 1888 година. Фото будката съществува като концепция от 1888 година. Патент за автоматизирана фотографска машина е издаден на Уилям Поуп и Едуард Пуул в Балтимор. Било е нещо уникално за времето си. Като премиерата на техниката е била на Световно изложение в Париж през 1889 година.

Модерната идея и концепция за ФотоБудката е чак през 1925 година и е представена от Анатол Марко Жозефо. Тя се казва “Photomaton”, което си е фото-кабина на принципа на вендинг машините и за нея А.Ж. Получава 1млн долара. За онова време е било нечовешки голяма сума. Идеята е клиентът пуска 25 цента, позира за осем снимки, които се проявяват за около 10 минути. От тогава до ден днешен Фото Будките са популярни в цял свят.

Готови ли сте за забавеление от нов вид?

Идеята на нашата фото будка – Баси БуТката е забавлявайки се да си правите снимки. Баси БуТката е перфектна за всяко събитие. Тя може да бъде комплимент към наетия от Вас професионален фотограф или да изпълнява цялостната дейност по заснемането на конкретно място.

Всеки ангажимент с Баси БуТката е конкретизиран. Забравете за оскъпяване с брандинг. Достатъчно е да ми бъдат изпратени готови материали – снимки , видеа , лого и т.н. – те ще бъдат сложени на единия дисплей, а на другия ще се случват нещата на момента.

Баси Бутката е модерно и готино устройство, което прави снимки със студийно качество, които след това отпечатва за секунди. Може да ги изпрати на мейл или директно да ги качи във Facebook. Като спокойно мога да кажа, че който не знае за Facebook споделянето, той най-много ще оцени снимките 😉 Софтуерът предлага да си сложите виртуални очила, табелки, шапки и т.н. Зависи от ивента, тези опции могат да бъдат включени или изключени.

Предварително се уговорете с Баси Бутката колко снимки на хартия ще искате да принтирате и дали ги искате! Нямате ограничение в броя дигитални снимки. Нямате ограничение дали ще се качат във Facebook или на мейл. Всичко зависи от гостите ви на момента. Всички снимки ще получите дигитално ден след ивента. Всички ваши гости с размер от 130см могат да използват Фото Будката.

Как работи Баси БуТката

Реално това е голяма метална сглобка с 2 монитора, единият е 15,6” тъч скрийн, много кабели, 2 операционни системи, компютър, камера с 35mm Full Frame сензор с обектив, синхронизатори, принтер, осветление и два софтуера – единият за ивнета, другият за принтирането. Доста сложно звучи, но това да го мисли, човека, който я поддържа и носи.

Иначе за клиенти как би прозчувало:

Това е любимият ми въпрос – ЕЛЕМЕНТАРНО. Заставате пред монитора. Кликате с пръст или писалката върху екрана и.. БАМ – нещата започват да се случват. Софтуерът изписва време до първият кадър, до 2ри, 3ти и 4ти. След като станат 4те снимки – софтуерът ви прави колаж, който предварително съм изработил за вашето събитие. Като стане ви показва крайния резултат. Ако имате опция за принтиране – избирате си принт и след няколко секунди получавате снимката със студийно качество и висок принт на хартия 10х15см.
Ако нямате опция за принт – може да си я качите на мейл или да я шернете във ФБ на страницата на ивента.

След края на ивента или в рамките до 48 часа ще получите линк с всички снимки от фотобудката.

Къде може да се използва Фото Будка – Баси БуТката?

Баси БуТката е допълнение към всички лични празници – ергенско/монинско парти, сватба, кръщене, рожден ден, тийм билдинг, коледно парти. Всяко корпоративно събитие или презентация, коктейли и т.н.

Често задавани въпроси

 • Какво трябва да направя, за да наема Баси БуТката? – Звънкате на посочения телефон и я капарирате за вашата дата или нужни часове. 0877792434
 • Какво е нужно за позициониране на Баси БуТката- Пространство около 4-5кв/м и електричество.
 • Може ли да се използва техника green screen и фон по избор на клиента? – Да, можете да ни предоставите ваш дизайн или да ни брифирате да разработим за вас необходимата визия, която да ползваме за фон на снимките. Може, също така, да се позиционира и конкретен дизайн, лого или надпис на преден план. Не обичаме green screen, тъй като се кефим на украси направени от агенциите. Вкарват повече лукс, отколкото зеленото платно 😉
 • Предоставят ли се фонове – и да и не – предпочитаме някоя агенция да ви украси мястото, отколкото да се ползва green screen. Green screen може да се ползва, но не е от любимото ни нещо. Парти аксесоари може да се предоставят при нужда и желание. При специфични аксесоари цена по оферта
 • Има ли опция за overtime? – В повечето случаи има възможност, като това нещо предварително ще е уговорено с вас или по оферта или по избор на пакет. В месеците на многото фирмени събития, рождени дни, детски партита и т.н. невинаги има такава опция.
 • Може ли да се наеме Баси БуТкатабез асистент? – По принцип може, но не е препоръчително, тъй като всяка техника може да дефектира. Да свърши мастилото, да загуби интернет връзката, да се напълни картата памет. Асистента стои там, само, за да оправи евентуален проблем. При микро пакета или на ивенти без снимки на хартия е възможно без асистент.
 • Издават ли се фактури за фото будка – Баси БуТката издава и фактури, но след заснет ивент. На момента не е възможно да направи и това нещо.
 • Броя дигитални кадри, които ще направи Баси БуТката е неограничен;
 • Броя принтирани снимки е ограничен и по оферта. След като снимките на хартия бъдат принтирани, асистента ще ви уведоми;
 • Винаги може да надградите офертата за принт на снимки;
 • При наемане на фотограф от екипът на nikolovphoto, Баси БуТката ще е с 20% отстъпка;
 • Скоровете за издаване на дигиталните файлове – в рамките между 24 до 48ч, според заетостта на Баси БуТката’
 • За наем на ФотоБудка/СелфиБудка и нужда от транспорт се калкулират 9/100 гориво и се заплаща нощувка на асистент. Нощувката не е задължителна при дневно събитие.
 • Цени за наемане на фото будка
 • За запазване на час може да попълните формата или да се обадите на телефон 0877792434

При възникнали въпроси от ваша страна, може да се свържете с мен по телефона или чрез контакт формата