Списък с гости за сватба

По-скоро това е списък с гости за сватба, които може да не поканим. Звучи малко грубо, но е точно така. Като започнете с организацията ще разберете за какво става въпрос. Преди да започнем с темата как си представяте вашата сватба – Скромна или Пищна?

И двете имат плюсове и минуси.

Наистина ли имате нужда от 100-500 гости на вашия специален ден? Ако искате да съкратите малко сватбения списък, но не знаете от къде да запонете, може да прочетете темата.

Приятелка от училище

Вярно е, че Гери беше най-добра ти приятелка от 8 до 12 клас, но от тогава колко пъти се чухте и видяхте? Ако отговорът е едноцифрено число, може да започнете да действате с химикала. Ако се запитате – пишете ли си още? Или вашето огромно приятелство е в социалната мрежа, на която профилактично слагате палец нагоре или емотикона?

Членове на семейството, с които не сте си близки

Сватбата си е ваша и само ваша. Като изключим кумовете, които са задължени да са там с вас, няма правило гласящо кой роднина трябва да присъства на сватбата ви. В момента живеем в динамичен свят и е все по-трудно да поддържаме комуникация и добри отношения с всички роднини и приятели. Ако не сте си близки с някоя леля-чичо или дори първи/втори братовчед, а точно обратното. Смо при мисълта, че този човек ще е там и ще ви се свие стомахът, тогава изобщо не се чувствайте задължени да го поканите.

Приятели на вашите приятели

Това тук е малко по-деликатно. Може да излизате в компания с най-добрите си приятели и те канят техни приятели. Да се забавлявате в дискотеката или бара, но до там. Не са ви близки и не е нужно да присъстват на вашия специален ден.

Приятел, за който се сещаме в нужда и само в нужда

За мен това, не е точно приятел. Той може да се чувства такъв, но вие реално си го използвате. Всеки знае поговорката за приятел в нужда се познава. Това са вашите приятели. Темата за този приятел е, когато имате нужда от 50лв до края на седмицата или приятел, заради който сте били зарязани от гадже. Това не е вашият тип приятел и не ви трябва в живота, а и на сватбата.

Колеги, обаче с които не комуникирате извън работа

Този тип колеги са ясни – изобщо не са в таргета ви за списък с гостите. Нито те ще се чувстват добре на сватбата ви, нито вие ще ги забележите. Като отидете на работа от екип от 5 човека ако сте поканили 4, то е защото точно петия не комуникирате с него и няма смисъл да ви зададе въпроса: “ама мен защо не ме покани”. Очевидно е. Това, че работите бюро до бюро с колегата, не ви прави приятели. Тук този човек може да го зачеркнете. В списъка трябва да имате колеги, с които комуникирате извън работа и с които реално може да се наречете приятели.

Съседите

Аз лично не познавам повечето си съседи, а вие? По никакъв начин не се чувствайте задължени да ги поканите, само защото сте в добри отношения на събранието или защото си казвате по някоя обща приказка като се засечете в общите площи. Пробвайте следното правило – ако не сте се канили на вечеря през последните 6 месеца, нямат работа в списъка ви.

Роднини назад по веригата…

Ако говорим за братовчеди – втори-трети-пети, то тези хора на 100% съм сигурен, че не ги познавате. Нямат никакво място в списъка ви с гости. Като сватбен фотограф съм присъствал на сцени как майката запознава младоженците с техните гости. Странно е и от двете страни. Тези хора, нито ще се чувстват на мястото си, нито ще ги запомните след това.

Всички останали, които не се радват за вас
Тази точка мисля, че е ясна. Няма как да поканите бившата на годеника ви да присъства на сватбата. Дори да са се разделили с приятелски отношения все ще ви гледа на лошо. Най-много да ви създаде някой проблем. Има и изключения! 
Идеята на празнуването е да споделите щастието ви с останалите. Всеки, който не се радва за вас или вашата половинка наистина няма никакво място на празненството ви.

Допълнение:

Всеки, който не искате да присъства на вашите сватбени снимки и филм няма място на сватбата ви.

Авторски размисли:

Като сватбен фотограф съм се убедил, че на сватбите има много ненужни гости, които се канят само по задължения. Бил съм на сватби със 150 човека от които повечето млади и купона не се получи поради причината – грешно поканени хора. Бил съм и на сватби под 50 човека – в тесен кръг т.е. най-добри приятели и роднини – стана супер як купон. Винаги съм мислил, че малките сватби са скучни, но точно обратното. Като каните непознати или далечни за вас хора, те нито ще се отпуснат с вас, нито ще ви оценят празника.

При нас фотографите,

които имаме постоянна комуникация със сватбената двойка, водещ и DJ ни е ясно, че на DJ му е супер приятно, като има 100 човека на дансинга от 150 това си е съотношение 2:3 Ако от 50 човека 40 са на дансинга – % танцуващи е много по-голям. Още повече, че на DJ му е в пъти по-трудно да вдигне 100 човека на дансинга. Точно тук наистина се внимава с правилния подход към изработването на списъка с гости. От една страна, кое ще искате за вас, от друга кое искат вашите родители и т.н.

Списък с гости за сватба, които може да не поканим – схема

Гости които може да не поканим на сватбата

Направете запитване за вашата дата за сватба на : 0877792434 или формата за контакти