Семейна фотосесия на открито

Повече информация относно фотосесия на открито и каква може да бъде тя

Това е доста общо понятие, но да конкретизирам малко нещата може би ще прозвучи така – зависи какво искате вие самите! Направата на снимки е общо понятие, докато фотосесия с конкретен умисъл и тематика е доста по-стеснено. Това може пак да е каквото си поискате, но трябва сами да знаете какво искате. Може да бъде фотосесия на бременна, семейна фотосесия на открито, семейни снимки, може да е на малко бебе, но аз лично предпочитам поне на 6-7 месеца, за да може да седи.

От това което съм видял и изпитал досега мога да ви кажа, че всяка детска фотография, всяка семейна снимка, всяка семейна фотосесия на открито е винаги незабравима както за хората пред мен, така и за човека с фотоапарата (мен). Без значение дали съм снимал нещата преди седмица, месец или година, като отворя архива си припомням забавните моменти от това нещо, а пък съответно хората които са снимани си получават техният спомен за вечни времена! Това също е уникално по рода си изживяване и я прави прекрасна идея за подарък. Четейки този пост се замислете дали не бихте искали да подарите стилна ръчно изработена кутийка с подаръчна картичка (подаръчен фото ваучер) за фотосесия на ваш близък или на приятел, който скоро ще има празник… или .. защо пък не ей така да подарите на някого фотосесия на открито.

Защо да е на открито при условие, че може да отидем в студио?

Студийната фотография безспорно е повече ценена, но на закрито може да се снима винаги, а и обстановката никога няма да е същата. Отделно пролетна фотосесия на открито, докато цъфтят дръвчетата и тревичките не е за изпускане. Аромата на средата около вас няма как да я присъздаде студиото. Или пък лятна фотосесия с всичко зелено покрай вас. Около вас винаги може да се създаде спокойна, семейна, романтична атмосфера, в която да се потопите дори за час… Отделно и светлината, цветовете, всичко е много наситено, топло, меко… прекрасно за снимки… А защо пък не есенна фотосесия на която може да се снимате в листата,, да се въргаляте по земята… Не трябва да ви интересува какво се случва покрай вас, защото това са вашите снимки, вашият момент. Или пък зимна приказка – всичко бяло покрай вас? Всичко зависи от вас самите!

Кога е най-подходящо за семейна фотосесия на открито?

Попринцип идеята е да се правят рано сутрин… или в късния следобед.. В момента е лято и препдочитам да се правят след 17:30… Правя максимум по 2 фотосесии за следобед с идеята да хвана светлината в перфектният й блясък. Имайте превид, че докато стигнем до локацията за т.н. семейна фотосесия на открито или детска фотосесия, може да отнеме няколко минути между локациите, но това ще го уточним преди снимките.

С какво трябва да сте облечени?

Максимално кратко казано, вземете си одеалце. Облечете се с подобни цветове. Топли цветове.
Ако сте с малко детенце – вземете му любимата играчка. Може да вземете пистолетче с вода, или сапунени балончета. Всяка ваша инициатива е добре дошла, за да покажа вашата същност. Да имате по-топъл спомен, да го запазите за вечността. Това ще е вашата семейна фотосесия на открито, вашите снимки!

Защо правя по 200-500 кадъра, а вие си избирате част от тях?

По време на тези открити фотосесии снимам наистина много. Средно за около час може да наснимам 300, а може и 500 кадъра. От този не малък брой снимки ви давам да си изберете само и единствено най-добрите. Ако ви оставя повече, при разглеждането от ваша страна, ще видите сами, че са доста подобни, с малки разлики. За мен е важно да знам дали снимките ви харесват, колко от тях, кои от тях и кои бихте показали/споделили на роднини и приятели.

Като за финал мога да кажа, че фотосесията на открито е удоволствие за мен и за хората, които съм заснел.

Повярвайте и пробвайте. Застанете пред обектива ми и вижте магията, която ще ви предоставя. Сами ще видите любовта ви, запечатана от фотоапарата ми.

Ако нещата ви харесват, може да подарите на любим за вас човек, семейство, приятел или пък на себе си подобна фотосесия. Издавам и ваучер за фотосесия / подаръчен ваучер.

Може да се свържете с мен на 0877792434