Сватбена видеография и новостите покрай нея

Сватбена видеография и новостите? Последните години донесоха повече промени във видеоиндустрията, отколкото някой смяташе за възможно, а видеоклипът, който някога беше с по-ниска оценка в сравнение с фотографията, в последно време оправда възраждането си.

Перфектно заснета сватбена снимка съдържа блясък, клас, красота – и разбира се е зашеметяваща, но какво би било, ако същата тази бляскава, класна, красива и зашеметяваща картина би могла да се движи, показвайки последователност от събития, звуци, реакции, емоции и подробности, които нито една снимка не може да предостави?

Новата технология направи възможно да се прави сватбена видеография,

но и сватбени филми и клипове, при това на достъпна цена, за двойки, които търсят най-добрия кинематографски запис на своя ден. Новите камери, новите обективи и новото стабилизиращо оборудване направиха това възможно, а резултатът е интригуващо вълнуващ сватбен филм.

В най-последно време снимаме сватбените филми и с дрон, което им придава уникална перспектива, която ги отличава. Дроновете предлагат гледка точка, която спира дъха.

Фотографията не е ли достатъчна?

Сватбената фотография и сватбената видеография работят ръка за ръка, за да осигурят завладяващи, пълни с емоции спомени за вашия ден. Разликата е в крайните продукти. Мотото на видеото е – вместо да се опитваме да си спомним, нека го изживеем отново!

Сватбената фотография заснема ефектни неподвижни изображения на конкретни моменти, които могат да бъдат поставени на стената или в албум и да служат като напомняния за моментите. Сватбено видео от друга страна заснема цялата сцена, което ви позволява не само да си спомняте като от снимките, но и да преживявате тези случки в една цялостна история.

Снимка на двама ви,

Докато си разменяте обетите, е чудесна, но след години ще помните ли красивите думи, които сте си казали един на друг? Тонът на гласовете ви? Нежното прекъсване на изречението, когато емоцията ви завладее?

Сватбените видеоклипове въздействат на петте сетива, оживявайки спомени и емоции, както никой друг носител не може. Съчетани със сватбената фотография, те осигуряват пълните спомени от вашия сватбен ден.

Предимствата на сватбения филм (сватбена видеография) 

Сватбените филми запечатват емоциите от деня

Важно е да наемете професионален видеограф, който не само ще заснеме суровите кадри от големия ви ден, но и ще го редактира художествено, често на фона на музика, за да създаде емоционален филм,  който наистина ще разкаже историята на вашата сватба от началото до края. Ще се смеете, ще плачете – това е ще бъде най-близкото до реалното съпреживяване на сватбения ви ден.

Няма да видите всичко в деня на сватбата си – но вашето видео ще

Ако попитате почти всяка булка какво си спомня за нейния специален ден, вероятно ще ви каже, че всичко е минало толкова бързо, че за по-голямата част от деня спомените й са мъгливи. Това е така и вашият сватбен ден ще мине много бързо. За съжаление няма да можете да видите всичко. Няма да може да гледате как вашата шаферка върви по пътеката, хвърляйки цветенца, докато вие чакате на олтара. Няма да видите майка си, да пролее сълза, докато казвате обетите си. Може да не видите родителите си, танцувайки буза в буза, докато празнувате. Но видеографът може да види и улови тези моменти на филм и да ви позволи да ги гледате.

Така ще успеете да видите още повече моменти и гледни точки,

отколкото сте били в състояние в ДЕНЯ. Можете да прегледате на спокойствие, как гостите ви са си прекарвали и са се забавлявали. Някои хора споделят, че сватбеното им видео е последният момент, в който са се снимали с някои от възрастните си роднини.

Сватбените видеоклипове (сватбена видеография) са лесни за споделяне

В днешно време сватбените видеоклипове могат да бъдат качени в платформи като YouTube или Vimeo. Това ви позволява лесно да споделяте вашето сватбено видео с любими хора. Вашият видеограф може също да може да създаде и кратък клип – трейлър, които да споделяте в социалните медии. Ще направите услуга на членовете на семейството и приятелите, които не са могли да присъстват, като им препратите видеото, за да го гледат и да се почувстват сякаш са били с вас.

Можете да го гледате отново и отново

Можете да отделите специално време, за да го гледате и да оставите спомените да изплуват обратно. Организирайте прожекция у дома или го гледайте всяка година на годишнината си. Вашето сватбено видео ще направи специалния повод още по-специален.

Правилен избор на видеограф за сватбена видеография

Изберете внимателно своя видеограф. Разгледайте неговото портфолио и вижте какъв е стилът на работата му. Обсъдете предпочитанията си с него и ако имате други специални идеи, разкажете за тях или покажете подобен пример. Нека бюджетът ви да бъде известен, когато разговаряте със снимачния екип и се договорете за пакет, който ще включва всичко, което желаете.

Много важна е и дискретността и опита на екипа. Трябва да изберете хора, които могат да уловят моментите от деня, без да ви се натрапват или да ви притесняват.

Често задавани въпроси
Защо да имате сватбен филм или казано сватбена видеография?

Вашият сватбен ден е събитие веднъж в живота, което щателно сте планирали от началото до края. Наличието на сватбено видео ще гарантира, че можете да гледате големия си ден отново и да го съпреживеете в цялата му слава. Не само ще видите как се е стекло всичко, което сте планирали, но и реакциите на вашите гости, които може би сте пропуснали или не сте имали време да забележете.

Би ли ви се пречкал видеографът?

Ако имат опит в събитийното и сватбеното заснемане и малко човешки усет и деликатност – отговорът е „не“. В днешно време камерите, които се използват от видеографите, са много по-малки от традиционните видеокамери и често са с размер на фотоапарат. Това позволява компактност и дискретност при заснемане, много пъти не забелязвайки тяхното присъствие. Огромните обемисти видеокамери, които блокират пътя на всички, вече са предимно в миналото. Оператори, които ги използват, често пъти са изостанали от новите тенденции и показват остарял начин на снимане и монтаж. Добрите сватбени видеографи ще бъдат облечени като гости, така че да се впишат във вашето сватбено тържество, докато заснемат всички красиви моменти от деня.

Колко добро ще бъде качеството на видеото ми?

Модерните видеографи изработват сватбени филми с музика. Чрез снимачни похвати в кинематографичен стил, произвеждайки ясни, стилни и стабилни видео кадри. Добрият видеограф може да заснеме висококачествено видео, което би било на същото ниво като снимките, които прави професионален фотограф. Съвременните камери също така се справят учудващо добре в ситуации с ниска осветеност. Дори и забавните танцови движения на вечерното парти ще бъдат качествено заснети.

Ами ако двойката има срам от камери?

Някои булки са нервни от това, че ще бъдат заснемани през целия ден, но в действителност добрият видеограф се движи, заснемайки всички подробности от деня, показвайки гости, места, обстановка и атмосфера, без да привлича особено внимание към себе си и да бъде натрапчив.

В обобщение

– Можете да преживеете спомените отново и отново

Вашият сватбен ден е еднократно събитие, но сватбеният ви филм позволява този ден да живее вечно. Ще направите толкова ценни спомени в деня на сватбата си, че ще е хубаво, да бъдат съхранени и да можете да се връщате към тях, когато пожелаете.

Можете лесно да споделите видеоклипа с хора, които не са могли да присъстват

Колкото и тъжно да звучи, има вероятност някои членове на семейството или приятели да не успеят да присъстват на вашата сватба поради болест, разстояние или възраст. Притежаването на сватбен филм позволява на вашите близки, които не биха могли да дойдат, да се чувстват сякаш са били там и да изпитат емоцията в по-голяма степен, отколкото само с гледане на снимки. Тъй като видеографите могат лесно да публикуват вашия сватбен филм в YouTube или Vimeo, можете лесно да дадете на всеки, който желаете, място на предния ред, да изгледа най-добрата любовна история в града. Вашият видеограф може дори да създаде по-къси клипове, които можете да споделяте в социалните мрежи за по-широк кръг приятели и познати, които да надникнат в деня ви.

Вашите обети, музика и тостове не могат да бъдат чути на снимка

Няма да имате друг шанс да видите и чуете внимателно поднесените шеги и подготвени изненади от вашите близки. Може да чуете тостовете, направени с много емоции, която една снимка просто не може да улови. Видеото ви дава различен начин да гледате вашата сватба, но също така може да съдържа моменти, които иначе не бихте могли да си обясните. Например, представете си снимка, на която вашите гости се смеят. Със снимката ги виждате само, че се смеят, а с видео разбирате защо го правят и можете да съпреживеете момента.  Видеоклипът заснема цялостната случка и история на дадения момент. Музиката – това е лепилото, което се споява целия ден в една цялостна история.

Ще видите моментите, които може да сте пропуснали

Не е тайна, че ще бъдете заети в деня на сватбата си и толкова неща ще се случват във всеки един момент. Със сигурност ще има много неща, които ще пропуснете. Хубавото на това да имате сватбен видеограф е, че нищо няма да бъде пропуснато! В деня на сватбата си ще съсредоточите цялото си внимание върху съпруга/съпругата си. Ще сте пропити с цялата любов, която сърцето ви може да поеме. Когато големият ден приключи, ще можете да гледате сватбения си филм и да видите целия ден през очите и на гостите си… Моментите на трепетно очакване, точно преди да тръгнете по пътеката. Това, което са видели родителите ви, докато са ви гледали как обещавате живота си един на друг. Сватбеният видеограф по същество е друг набор от очи и уши в деня на сватбата ви. Той ще улови толкова много повече моменти, отколкото ще можете да видите и чуете сами.

Ще създадете семейно наследство

Вашият сватбен филм ще бъде безценно наследство, което можете да предадете на децата си и те на техните деца. Вероятно това ще е един от редките случаи, в които ще бъдете с цялото си  семейство заедно на едно място. И така, имайки сватбен видеограф ще можете да запазите този специален момент за цялото ви семейство, в който всички сте събрани заедно. Спомените, които ще бъдат документирани за всеки един роднина и етапа от живота, на който се намира, ще се окажат безценен подарък, който ще подарявате на себе си и на семейството си и който ще остане жив безкрайно.

Направете запитване за вашата дата за сватба на : 0877792434 или формата за контакти