Като чуете за сватба, обикновено се сещате за красива булка. Хората обаче рядко се сещат за цялостната визия или още казано сватбена украса. За подходяща сватбена украса се отнася от цветните аранжименти, килимите до вази, чаши, а дори и чиниите.

Решението за сватбената украса е важна стъпка за настройване на цялото настроение за специалния ден и много булки признават този фактор. Обикновено ще позволят на някой друг да се справи с този фактор или да вземе сватбен декор, с който до голяма степен не са доволни.

Решението за сватбена украса е важна стъпка за цялото настроение за специалния ден и много булки и младоженци признават този фактор. В повечето случаи те си нямат и на идея каква точно искат да е тяхната сватба, но знаят, че трябва да е красива, прекрасна… грандиозна. В повечето случаи младоженците се допитват до агенции, за да си спестят главоболията. Съответно получават варианти на сватбени украси и която си сметнат за тяхната, то вече нататък е ясно. Оставят всичко в ръцете на сватбената агенция.

Подходяща сватбена украса
Независимо дали сте проактивни и диктувате всеки аспект или сте се понесли по течението, то все някой трябва да направи стъпката с избора на сватбена украса. От избора на цветята и фирмата, която да ви ги достави, до всякакви малки орнаменти и детайли. Наистина важно е да отделите малко повече време в проучване и идеи. Tова, което си го представяте да ви бъде точно така и точно както го искате в най-специалният ви ден.

Защо трябва да отделите повече време за сватбена украса?

Сватбената украса ще определи сцената или настроението на сватбената ви вечер.

Много булки обикновено имат неясна представа за това, което искат. Обикновено те имат инструкции, които не са много подробни. Типичен пример е като нещо светло и бяло, сладко и розово, ефирна принцеса или понякога романтична тема. Освен цветовата схема, сватбеният интериор, който използвате, ще играе важна роля при определянето на вида сватбена тема.

сватбена украса

4 Причини защо подходяща сватбена украса ще направи сватбата ви специална

Така че, как може украсата да направи вашия сватбен ден специален? Много хора гледат на декора/подходяща сватбена украса само от мебелите и аксесоарите. Те искат само да гарантират, че гостите имат място да седят по време на церемонията.

Обикновено е трудно да се разбере защо и как сватбената украса може да направи вашата сватба специална. Поради тази причина е по-добре да разгледате по-подробно как и защо интериора/подходяща сватбена украса може да направи вашата сватба специална.

1. Задържа вниманието

Сватбеният интериор създава впечатление, което продължава. Това е една от причините, поради които много хора фокусират внимателно върху нея. От избирането на перфектния нюанс на цвета за кърпички, до гарнирането им с ръчно изписани имена върху картичките. Много булки искат сватбата им да бъде толкова зашеметяваща, че тя да остави трайно впечатление. Това е възможно да се постигне с подходяща сватбена украса.

Това е така, защото почти всички са чували ужасни истории за сватби, на които украсата е направила лошо впечатление и не е на мястото си. Бърз пример може да се окажат странните украшения, шоколадов фонтан, който стои покрай вас… но не функционира или пък чиниите с такъв дизайн, все едно са ви ги донесли мръсни. Това би се запомнило както от вас, така и от гостите ви, но не с добро от сватбената ви вечер.

Подходяща сватбена украса може да се окаже мощен инструмент. Може да не искате да имате сватба, която да е бляскава и да ви вземе акъла. Вие ще искате тя да се откроява по някакъв начин, така че лесно да се гарантира, така че хората да помнят вашия специален ден, точно толкова, колкото и вие.

сватбен декор

2. Украса, която се използва като тема за…

Нещата, които ще опиша по-долу ги правят на запад и в по-големите държави. За жалост в България сме консервативен народ и съответно не биха се случили, тъй като в повечето случаи ще бъдете обсъждани с подигравки. За жалост това е факт и още по-лошото е, че ние се интересуваме от хорското мнение. Обаче аз като фотограф, който предпочита да хване нестандартното, бих искал да бъда част от екипа заснел тематична сватба.

Тематичните сватби са любими, особено ако булката и младоженеца са фенове на определено нещо. От Star Wars тематични сватби до сватба тип Дисни принцеси. А защо не морски сватби, племенни сватби и т.н. На скоро дори заснех сватба, чиято сватбена торта беше на league of legends. Какво ли щеше да бъде ако сватбарите се бяха облекли като герои от играта, а декорациите по масите бяха от онзи типаж… странно, но щяха да говорят за тази сватба и след години! Декорът е сред основните неща, които помагат да зададете тона, освен за облеклата ви, както и на гостите.

С избирането на правилния декор,

…темата ще изглежда по-истинска и обмислена, което е главната цел. С правилна украса и декор може да накарате гостите да повярват,  че наистина гледат принцеса Лея и Хан Соло, които се женят с C3PO и R2D2 като свои цветни момичета… хах… това бих го снимал!

Само костюмът няма да ви направи герой от сагата. Дори да кажете някоя заучена реплика, без правилната украса и декор – никой няма да повярва в приказката ви. Хубавото на Star Wars е, че ползват доста тъмни цветове, които се вписват до нашите сватби. Ако сватбата е тип Дисни, тогава си представете палитра от цветове. Това вече е проблем за повечето български булки, които обличат основно бяла рокля и евентуален нюанс на бялото. Все пак винаги има изключения.

3. Сватбени украшения или декоративни предмети?

Освен вашия неотразим сватбен декор, трябва да имате и по нещо да дадете на вашите гости. Трябва да направите вашата сватба още по-специална като им дадете нещо да си отнесат в къщи с тях. Това нещо без значение дали ще е магнитче или украшение, то ще остане някъде на видимо място, защото ви ценят. По този начин всеки път като минат от там ще го погледат и ще си кажат: “Да, това е от Вили и Георги”… Това точно е специалният момент, в който ще се сетят за вашата сватба!

И да – Вили и Георги са истински имена. Може сватбата им да мина преди няколко месеца, но всеки път като мина покрай хладилника и виждам магнитчето с тяхната снимка, която ми подариха… И да – сещам се за готините моменти! По същия начин ако отида в съседната стая знам къде съм сложил онова бурканче с мед от кръщенето на Калоянчо… Еми да – минаха няколко години и за мен то все още поражда онези чувства, които бяха и тогава. Благодаря ви, че бях част от вашия празник! Малко се отплеснах…

Тези малки жестове…

Нещата, които подарявате на вашите гости ще го приемат с усмивка и няма да се замислят, че след седмица,месец, година – това ще е огромният спомен за тях.

Такива подаръци могат да бъдат уникалните подаръчета с имена, бурканчета с мед и снимка или име. Букетче в пантофка, керамично слонче, галонче със сватбената ракия… ключодържател със снимка или гравирани инициалите на сватбарите. Други идеи, които ми хрумват са лебеди, кошничка с цветя, магнитче за хладилник… също така и други елементи, които се вписват на декора ви от сватбата

С многофункционални сватбени декорации, подобни на тези, можете едновременно да бъдете пестеливи и да направите впечатление. Всеки обича предмети, които са многократно рециклируеми, а вашият сватбен декор може да бъде идеалният начин да направите това.

Някои хора дават приятно опаковани бонбони или имат фотографска кабина на сватбата си, където гостите могат не само да си вземат снимки. Те също така могат да напишат и по някое съобщение на снимката и да бъдат добавени към албума. Когато става въпрос за функционален сватбен декор или както аз го наричам подходяща сватбена украса, не може да се обърка с идеи като тези.

Подходяща сватбена украса

4. Финалните щрихи

Както роклята без аксесоарите към нея са взаимно свързани, по същия начин и малките украшения и орнаментите са нужни към вашата подходяща сватбена украса.

Това може да бъде изключително неудобно, особено ако предпочитате украси с черни панделки. Правилните сватбени декорации трябва да помогнат да дадете на сватбата си вид, който отнема дъха на всички по-правилния начин. Без тяхна помощ може да имате гости, които са щастливи за вас, но те ще бъдат потресени от слабостта на сватбата.

Подходяща сватбена украса

Трябва ви професионалист

Уверете се, че вашата сватба е ще изглежда добре, като се съсредоточите върху украсата. В повечето случаи хората са разпокъсани на 2 части. В първата ще искат сами да си направят всичко, което колкото и да е хубаво, толкова до някъде е изтощително. Вторият вариант е да се допитат до професионалист или още казано сватбена агенция. С опита от агенциите и техните дизайнери и различни идеи, напълно ще може да ви гарантират, че ще се отнесат с подходящо внимание към сватбата ви.

Според мен е в огромен плюс ако сватбената двойка да се довери на професионалисти, тъй като те само с това се занимават. Те имат огромен опит в планирането на сватбите, съответно с тяхна помощ ще може да се съсредоточите и към други аспекти на сватбата, докато те си работят по вашата подходяща сватбена украса.

Подходяща сватбена украса

Работа с перфектния сватбен екип

Не знам дали думата перфектен беше подходяща, но моят съвет е да наемете хора, които работят заедно. Защото ако са двама професионалисти, които не си познават стиловете на огъня накрая може да се окаже, че фотографът е като огъня, а видеооператора като водата. Съответно вашият материал, който получите да не се окаже, че е само пара. Има професионалисти, които на всичко биха готови да заснемат кадъра, но ако не са в екип с човека от другата услуга често се случва да си пречат.

С натрупаните години опит осъзнах, че няма нищо по-добро от екипната работа. От тази година, освен фотограф и видеооператор решихме да включим и DJ, с който да работим още по-лесно и вашият незабравим миг да бъде както вашата приказка, така и нашата песен.

Ако имате нещо да добавите или искате да се свържете с мен, може да го направите чрез тази страница.