Нужно ли е да се прави обработка на снимки?

Дали е нужно да се прави обработка на снимки? Естествено, че да. Без значение кадъра дали е фотография или видео файл. Без значение дали е направен с фотоапарат, дрон или камера, ние, които се занимаваме със заснемането и обработваме вашите кадри, за да изглеждат още по-приказни.

Предполагам всеки един от вас е виждал снимка направена от професионалист, която изглежда УАУ! Повярвайте ми – с правилната композиция и знанията на фотографа, без обработката на файла или файловете, продукта не е бил със същия ефект. Понякога ни се налага да сглабяме 1 снимка от 10-20-1000 кадъра по една или друга причина, но това е друга тема, за която се надявам да мога да пиша по-нататък.

Обработка на снимки на сурови файлове


Това са тези файлове, които получават фотографите са с определени цветове, липса на допълнителни детайли, липса на сенки. Понякога се налага да махаме различни предмети или обекти.

Опредлено е нужно да се обработват.
По-долу ще видите снимка, която е минала много манипулации през Photoshop и Lightroom. В конкретния случай направих сивият кадър в истинска красота заснета от пилота на дрон.

Първоначално добавих основата върху, която ще градя. След като оправих контраст и сенки, добавих и детайлност на снимката. Смених цвета на зеленината. Оправих цвета на църквата, за да бъде по-приятен, а и по-реалистичен за проекта. Като приключих с тези неща видимо липсваше любимото ми небе. За жалост точно преди заснемането облаците изчезнаха и остана само бяло. Смених цвета му със син. Обаче трябваше да се добавят и любимите ми облаци – вече ги има.

Снимката почти беше завършена, преди да добавим и последните щрихи, а именно слънчевите лъчи. След доста голяма борба на лъчите, накрая си харесах позициониране, плътност и т.н.
Сложихме отблясък и на слънцето, за да стане още по-реалистично и ето го нашият кадър.

Това е един от малкото примери на нас фотографите – какво ни очаква при обработката на кадри и да , тази снимка не ми отне 5 минути за обработка … доста по-продължителна работа беше, за да я направя точно така изглеждаща както бих искал да бъде.

Ако и вие имате нужда от обработка на кадри, свържете се с мен и ще помислим върху вашия проект и какво може да се направи по въпроса.