Избор на сватбен фотограф.

Какво трябва да имате предвид при избора на фотограф за сватба и то не за коя да е, а за вашия сватбен ден.

Направих кратък списък на някои от нещата, които трябва да имате предвид при търсене на точния сватбен фотограф.

1. Подход на бъдещия ви сватбен фотограф

Когато избирате сватбен фотограф от голямо значение е контакта ви с него. Имайте предвид, че избирате човека, който ще бъде неотлъчно до вас и гостите ви през целия ден. Ако ви предразположи добре и се чувствате като първи приятели, ще се отпуснете и няма да се притеснявате през деня.

Мое мнение е, че не бива да подценявате първите впечатления при срещата с човека, който ще увековечи вашият празник.

Предпочитам, предварителна среща с младоженците, които ще снимам. На нея ще имаме възможност да обсъдим всички идеи и виждания, които имате за своя сватбен ден.

2. Цени за сватбен фотограф или сватбена фотография

Разбира се, че в повечето случай цената оказва влияние при избора на сватбен фотограф. Тя обаче не трябва да бъде единственият фактор. В крайна сметка, след като приключите с обетите, църквата, ресторанта и партито, тогава спомените ще останат само от вашия сватбен фотограф. Сватбената фотография ще е единственото, което ще го поглеждате след години от този специален за вас ден.

Личен съвет е да бъдете информирани. Проверявайте. Сверявайте. Информирайте се максимално добре, за предлаганите услуги на съответния сватбен фотограф и с всички подробности за това какво включват и какво не. Какво се предлага в цената. Какво е извън нея. Какво може да оскъпи и т.н.

3. Време за заснемане.

Вашият сватбен фотограф ще бъде от началото на деня до края. Нормално е като сте си избрали и харесали точният сватбен фотограф, той да бъде човека, който ще ви снима през целия ден. Не ми допада практиката, в която част от деня се заснема от един човек, а после от втори, тъй като в случая вие не разчитате на нито един от двамата. Мога да ви предложа човек, с който съм работил. Човек, който зная, че ще ви свърши работата, за която ще е предназначен!

4. Портфолио на сватбен фотограф

Дори да не се спрете на мен като сватбен фотограф, задължително прегледайте поне една цяла сватба, а не само отбраните 20-30 снимки в албума на фотографа. Причината е, че това първо може да са му най-силните кадри, може да са най-добре обработените. Не разчитайте на 20 кадъра в сайта му (както е и моят!) При лична среща ще ви покажа колкото искате сватби. Ще разгледате, ще прецените като качество, обработка, арт и т.н. дали е точно това, което искате. Наистина – загубете си един, два… пет часа ако трябва, но разгледайте повече сватби от този човек. По този начин ще видите начина на снимане и обработка.

Всеки може да направи няколко хубави кадъра от няколкостотин или хиляди хубави моменти! Дори вие с телефоните си снимате по някой хубав кадър, а останалите сто не стават. Това, което искам да ви кажа, е да разгледате, за да не останете разочаровани.

5. За среща с клиенти не се заплаща и не боли.

На самата среща ще поговорим кое как си го представяте, кое как го искате. Какво искате и т.н. С тази информация крайният продукт ще е точно както вие го искате. Детайли относно организацията и най-вече да се опознаем като хора, което за мен като сватбен фотограф е от изключителна важност. Това ще ми помогне до голяма степен в процеса на снимане, за да мога максимално и реалистично да запечатам вашите емоции по време на сватбата.

Всичките средства, които ще вложите в организирането и приготовленията на сватбата ви с времето ще избледнеят от съзнанието ви. Инвестицията във фотографията е най-важната и смислена, защото тя остава за години напред. Сватбеният ви фотограф е единственото стойностно нещо, което ще остане след време… дори чак до вашите деца или внуци. Наистина до тогава сватбената фотография може да е на друго ниво, но моментите са важни. Дали ще снимаме на лентови или дигитални фотоапарати – моментите ще са същите. Дали видеооператора е снимал на VHS/BETAMAX или HD Ready, Full HD, 4k, 8k – все едно и също ще е на филма… разликата ще е само в качеството на крайния продукт и времето, в което живеем.

За повече информация използвайте контакт формата или звъннете на 0877792434