Видеозаснемане на сватба

Ако търсите видеооператор може да се свъжете с мен на 0877792434
Аз съм фотограф, но колегата с когото работя е видеооператор и работим като фото и видео екип в по-голямата част на България. Целта ни е максимално по-лесно да е за нас, за вас и съответно както ние да сме доволни, така и вие.
Основно работим в градовете Русе, Плевен, В. Търново, Варна, София, Бургас и Пловдив като дори да не фигурира вашият град, може да се обадите да обсъдим дали ще можем да поемем ангажимент и дали е рентабилно за двете страни.

Избор на видеооператор за сватба или още казано видеозаснемане за сватба.

Какво трябва да имате предвид при избора на сватбено видеозаснемане и то не за коя да е, а за вашия сватбен ден.

Направих кратък списък на някои от нещата, които трябва да имате предвид при търсене на видеозаснемане за сватба.

1. Видеозаснемане от видеооператор

Когато избирате човека, който ще извърши т.н. видеозаснемане на сватба, изключително голяма роля играе неговото виждане като видеооператор. Това го казвам защото всеки видеооператор заснема съибитието и после го сглабя. Въпросът е какъв точно филм искате да гледате. Кратък, стегнат и приятен за гледане или дълъг с много пълнежи и мъчителен.

2. Има няколко различни вида видеозаснемане.

Единият е както от преди 20 години… 4часа+ видео, което се сглабя лесно, но пък вие ще се измъчите да го гледате. Отделно изскачащи ефекти като сърчица, звездички и подобни глупости… Ще го прехвърляте, за да видите какво се случва.
Вторият вариант е малко по-актуален, в който вашият видеооператор ще се опита да ви сглоби филм до 120 минути, който ще е приятен за гледане. Максимално изчистен и без пълнежи. Той е по-труден за сглабяне, но пък е приятен за гледане.

Третият тип е от ново поколение с продължителност до 60 минути.

В него са добавени най-важните моменти, които си зажлусава да се видят. Филма е максимално изчистен кратък и приятен за гледане. Изработката му е максимално сложна.

3. Цени за видеоозаснемане на сватба или сватбен видеооператор

За жалост живеем в ерата на финикийските знаци. Не всеки може да си позволи да го снимат екип от видеооператори. В повечето случай клиента избира един човек, който да прави видеозаснемане. Лошото при един видеооператор е, че той трябва да се фокусира върху абсолючно всичко и почти винаги нещо ще изпусне или няма да направи както трябва. Тенденция е на по-големите сватби да се наемат екип от поне двама видеооператори.

Видеооператор е човек не само, който обикаля с камерата безцелно около вас. Той е режисьор и сценарист, монтажист, занимава се с тоналностите, а доста често е и осветител. С 1 камера вашият видеооператор ще направи чудесата, които не сте си и помисляли, че може да се сглобят.

Личен съвет е да бъдете информирани. Проверявайте. Сверявайте. Информирайте се максимално добре, за предлаганите услуги на съответното сватбено видеозаснемане и с всички подробности за това какво включват и какво не. Какво се предлага в цената. Какво е извън нея. Какво може да оскъпи и т.н.

4. Време за видеозаснемане на сватба.

Видеозаснемане на сватба може да бъде в порядъка на 2-3 часа колкото за подписване и църковен брак.
8, 10 или целодневно. Вашият видеооператор ще е неотлъчно до вас, защото вие сте главните герои във филма. Той ще ви ръководи кое как да направите на видеосесията. Имайки предвид, че видеооператорът ви прави видеозаснемане на сватби доста често, той може да е вашият човек към когото ако имате въпроси, да ги зададете и той ще ви помогне.

За жалост нашенските сватби са със страшно много обичаи и съответно 10 часа в повечето случаи не стигат за видеозаснемане. От личен опит искаме да ви кажем, че си заслужава да платите повече за по-голямо стоене от страна на фото и видео екип. Това го правим с цел да дадем малко повече материал на вашата приказка. Сватбата е веднъж в живота и е по-добре да се инвестира повече, за да имате след време какво да покажете.

5. Портфолио на видеооператор

Това е едно от най-важните неща в нашият бранш. Да ви покажем нашите творби. Вашият бъдещ видеооператор трябва да ви покаже някоя сватба. Да погледнете стилът му на работа. Да прецените дали качеството ви допада. Имайте предвид, че вече са супер актуални т.н. сватбени трейлъри. Тяхното предназначение е точно това. Да ви покажат най-доброто от сватбеният ден в няколко минути.

Всеки себеуважаващ се видеооператор, който се занимава с видеозаснемане и монтаж е длъжен да ви покаже някой трейлър.

В него сами ще добиете представа за нещата, които е направил. Начина на монтаж, подбора на песен, както и на кадри. Колкото по-сложен е самият монтаж, толкова по-добър е той в действителност!

Колкото по-малко пълнежи имате във вашият краен филм или трейлър, толкова по-голяма работа е свършил вашият т.н. монтажист.

Тъй като живеем в ерата на качествените смартфони, може да изпращате и видеа на вашиат видеооператор. Ако са възможни за монтаж, ще ги добави в големия филм.

видеозаснемане на сватба Русе

6. За среща с клиенти не се заплаща и не боли.

На самата среща ще поговорим кое как си го представяте, кое как го искате. Какво искате и т.н. С тази информация крайният продукт ще е точно както вие го искате. Детайли относно организацията и най-вече да се опознаем като хора, което за нас като фото и видео за сватба е от изключителна важност. Това ще ни помогне до голяма степен в процеса на снимане, за да можем максимално и реалистично да запечатаме вашите емоции по време на сватбата.

Всичките средства, които ще вложите в организирането и приготовленията на сватбата ви с времето ще избледнеят от съзнанието ви. Инвестицията във фотограф и видеозаснемане е най-важната и смислена, защото тя остава за години напред. Сватбеният ви фотограф и видеооператор са единственото стойностно нещо, което ще остане след време… дори чак до вашите деца или внуци. Наистина до тогава т.н. сватбено видеозаснемане може да изглежда по друг начин, но запечатаните моментите са важни, както и монтажът им.

Дали ще снимаме на лентови или дигитални фотоапарати/видеокамери – моментите ще са същите. Дали видеооператора е снимал на VHS/BETAMAX или HD Ready, Full HD, 4k, 8k – все едно и също ще е на филма… разликата ще е само в качеството на крайния продукт и времето, в което живеем.

Мое мнение е, че ако човека, който се занимава с видеозаснемане има колега фотограф и работят в екип, трябва да им разгледате цялостната работа.

За повече информация използвайте контакт формата или звъннете на 0877792434